Question about brackets

For general Protocase Designer questions. Anything and everything about Protocase Designer except support questions.

Moderators: Colin, dronne, mpyne, akirk, mrodden

Post Reply
Red Squirrel
Posts: 2
Joined: Thu May 30, 2024 7:56 pm

Question about brackets

Post by Red Squirrel »

I'm working on designing a 2U case and I'm trying to make some HDD slots and using the U bracket to do it, but it seems there are rather specific size constraints on brackets, so it's not letting me make it the size that I need for a hard drive to slide in it.

Is there an alternate way of doing something like this? Like if I need sheet metal bent a specific way and size, and be an assembly that can be screwed in what is best way to approach that?

mpyne
Site Admin
Posts: 141
Joined: Mon Nov 14, 2016 11:15 am

Re: Question about brackets

Post by mpyne »

Hi,

Are you able to provide sketch of the bracket? I might be able to suggest something.

In PD you can add a sub-assembly of a bracket and when attaching it to a face you specify the method of attachment(fasteners, welding, other). https://www.protocasedesigner.com/wiki/ ... ubassembly

Most of our manufacturing constraints are built in PD so there might not be a workaround but you can reach out to our Engineering Design Services for more advanced help. https://www.protocase.com/contact/

Resources on the software: https://www.protocasedesigner.com/resources/

Best Regards,
Matt

Red Squirrel
Posts: 2
Joined: Thu May 30, 2024 7:56 pm

Re: Question about brackets

Post by Red Squirrel »

Here's a crude sketch but it would not let me make it those dimensions. Essentially this would be a part that lets you screw 6 hard drives to it and then it would screw into the case, or maybe slide into a rail from the front. Still experimenting at this point.
Untitled.png
Untitled.png (18.97 KiB) Viewed 1327 times

Post Reply